Om Victor Vask

Vores historie
& vores arbejdsplads

Historie

Rønne
1965

Victor Vask blev etableret i 1965 i Rønne af brødrene Bent og Finn Kjellberg, men faktisk går vaskeriets historie på Bornholm endnu længere tilbage.

Victor Vasks historie begyndte dramatisk under vand – og under 2. verdenskrig. For dengang var vaskeriets grundlægger, Victor Kjellberg, tæt på at drukne, da han lå og skyllede rundt i bunden af et torpederet skib. Som maskinmester var han den nat for tredje gang om bord på et skib, der blev ramt af en mine. Men Victor Kjellberg var en overlever, så han dykkede ud gennem et hul i skibets side og reddede sig i land.

Da besluttede Victor Kjellberg at finde arbejde i en anden branche, da han ikke var sikker på at overleve på søen endnu en gang. Så han gik i land og fik arbejde på Tulanders Vaskeri, som han købte i februar 1945 og virksomheden, som nu kom til at hedde Bornholms Dampvaskeri, fik kunder over hele Bornholm.

I 1965 gik Victor Kjellberg på pension og overdrog forretningen til sine sønner Bent og Finn, som drev den videre under navnet Victor Vask, og så blev det et aktieselskab.

Navneskiftet var ment som en fin hilsen til Victor Kjellberg.

 

Victor Vask
i dag

Victor Vask er stadig placeret i Rønne, men derudover er der meget som er forandret siden 1965

%

Kundefokus

%

Miljøfokus

%

Bornholm

Indehaver

Kenn Kjellberg

I dag ejes og drives virksomheden af anden generation, Bents søn, Kenn Kjellberg fra samme adresse hvor Victor Vask startede tilbage i 1965. Forretningen er vokset og Victor Vask løser opgaver både for mange forskellige kundetyper og efter mange forskellige behov.

Porteføljen omfatter mange forskellige kunder. Lige fra dem, der ønsker løsninger til mindre virksomheder, til større virksomheder, til organisationer og løsninger til privatvask. Victor Vask servicerer kunder over hele Bornholm, både hospital, pleje, turisme, industri, forsvaret, hoteller, pensionater, restauranter og service til private kunder.

 

Eliteleverandør

Victor Vask er i dag blandt de 1% største leverandører til den offentlige sektor.

Vores medarbejdere

Antallet af medarbejdere er ligeledes udvidet og består i dag af en fast stab af dygtige, erfarne helårsmedarbejdere, samt en mindre stab af faste sommerafløsere til at hjælpe med det særlige pres der er på om sommeren.

Marianne Jørgensen

Kunder, fakturering, beklædning og måtter

mj@victorvask.dk

Birgitte Finne

Kunder, fakturering, beklædning og måtter

bf@victorvask.dk

Torben Sejten

Økonomiansvarlig

ts@victorvask.dk

Bo Bittendorfer

Teknisk ansvarlig

bb@victorvask.dk

Gitte Andersen

Produktionsansvarlig

gia@victorvask.dk

Henriette Ragnarson

Produktion

Vil du også gerne arbejde hos Victor Vask?

Du kan se om vi har ledige stillinger der matcher dine ønsker eller sende en uopfordret ansøgning.

Et moderne vaskeri

Der passer på miljø og arbejdsmiljø

Bæredygtig Produktion og Bundlinje

Victor Vask har i flere år haft fokus på at spare på vand, kemikalier og energi i produktionen, men er nu også begyndt at tage fat på den cirkulære produktion. Gennem et tæt samarbejde med leverandører, kunder og forskningsinstitutioner udvikler Victor Vask tekstiler, der holder længere og kræver færre kemikalier i vaskeprocessen. Herved opnår vi en samtidig besparelse på ressourcerne og penge, og på den måde skabes en cirkulær økonomi med mere værdi for producent, leverandør og kunder, som i sidste ende er med til at hjælpe Bornholms vision om at blive en CO2-neutral ø i 2035 på vej.

Læs mere om Bornholms vision – ‘Bright Green Island’

Fakta

Victor Vask er med i projekterne Bæredygtig Produktion 3.0 og Bæredygtig Bundlinje.

Bæredygtig Produktion 3.0 er et forskningsprojekt, hvor Aalborg Universitet arbejder tæt sammen med virksomhederne om deres nye forretningsmodeller. Projektet er støttet af Industriens Fond.

I Bæredygtig Bundlinje udvikler små og mellemstore virksomheder grønne forretningsmodeller sammen med partnerorganisationen Gate 21, kommuner, erhvervscentre, universiteter og konsulenter. Projektet er støttet af EU’s Regionalfond, Vækstforum Hoved-staden og Region Hovedstaden.

Miljø & Arbejdsmiljø

Arbejdsmiljøet har været indarbejdet i vort miljøarbejde siden 1996, og i 1998 blev vi, som et af de første vaskerier i Danmark, miljøcertificeret. I dag er vi både medlem af Brancheforeningen for vask og tekstiludlejning (BVT) og Foreningen af Danske Vaskerier (ADV).

BVT er en faglig interesse- og serviceorganisation for industrielt drevne vaskerier i den private og offentlige sektor, samt leverandører til vaskerier. Teknologisk Institut kontrollerer årligt BVT’s medlemsvaskerier, for at sikre kvalitet og miljø på medlemsvaskerierne. Victor Vask er godkendt af Teknologisk Institut og Det Norske Veritas.

Medlemmer af ADV er forpligtet til at være tilsluttet en godkendt ordning om tilsyn og kontrol, som sikrer en høj standard for vaskeprocesser, resultater, maskiner, hygiejne, arbejdsmiljø og andre faglige kvalifikationer samt påvirkning af ydre miljø.

Hos Victor Vask A/S er vi ISO 14001 Miljøcertificeret og vi forpligter os til at arbejde aktivt for en løbende forbedring og økonomisering i vort forbrug af blandt andet energi, kemikalier og øvrige forbrugsstoffer, uden det går ud over kvaliteten af vore produkter og serviceydelser.

Værd at vide

Højt fagligt og teknologisk niveau

Med professionel vask kan dit vasketøj via avanceret teknologi blive en bæredygtig business case – både i forhold til miljø, bundlinje og medarbejdere.

Professionel vask er en positiv businesscase

Professionel vask er en naturlig del af optimeringen, når det gælder driften af bl.a. detail- og produktionsvirksomheder.

Professionel vask sikrer hygiejnen

Professionel vask både er godt for miljøet og for hygiejnen og samtidig frigiver ressourcer, så personalet kan koncentrere sig om deres kerneopgaver, pleje af beboere mv.

Sponsorater

Victor Vask støtter
den gode sag